Живот во страв: Дали овој плац е вреден за нечии живот?

СРБИЈА

Миша Радосављевиќ од Белград за српските медиуми раскажува за стравотиите кои ги доживуваат тој и неговот семејство, кои се присилени да се иселат од една трошна барака во Раковица, Белград. Тие пред неколку години бесправно се вселиа , затоа што немаа кров над главата.

„Живееме во константен страв. Влегуваат и кршат се што ќе стигнат. Тоа што јас се прашувам дали овој плац е вреден за нечии животи? -прашува Миша.

Да се разбереме дека прашање е на денот кога некој може да настрада. Полицијата неколку пати не заштити и не спаси, но по разговорот , сторителите повторно се пуштаат на слобода.

Јас реков и тогаѓ, ќе се иселиме, но каде да заминеме во овие ладни зимски денови? -прашува Миша.

За овој проблем беа запрашани и сопствениците на фирмата „Западна Србија„ но од нив нема никаков одговор.

You may also like...

Sorry - Comments are closed