Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

Јолевски: Македонија ќе ги интензивира реформите за побрза интеграција во ЕУ и НАТО

Министерот за одбрана Зоран Јолевски во рамките на посетата на САД, оствари средби со претставници на фондацијата „Херитиџ“, МекКејн Институтот за лидерство и со Сали Пеинтер, член Бордот на Директори на Труман фондацијата за национална безбедност.

На средбите, како што информира Министерството за одбрана, бил ставен акцент на успехот на Македонија во справувањето на мигрантската криза и начинот на соработка со земјите од регионот и било разговарано за заложбата на македонската Влада за организирање фер и демократски избори наредниот месец, со што, како што е наведено во соопштението, би се ставил крај на политичката криза која владее во земјата.

Министерот Јолевски дал уверување дека по изборите Македонија со забрзано темпо ќе ги интензивира реформите кои се пред се значајни за граѓаните на Македонија, а со тоа и ќе се овозможи полесна интеграција на Македонија во Евро-атлантскиот сојуз.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us