Штајнмајер: Бегалската криза може да се реши со помош на Грција и Турција

STAJNMAER

Германскиот министер за надворешни работи Франк-Валтер Штајмајер денеска изјави дека бегалската криза во Европа може да се реши со подобра контрола на надворешните граници со помош на Грција и Турција, но и со прекин на конфликтот во Сирија.

На прес-конференцијата по средбата со неговиот хрватски колега Миро Ковач во Берлин, дирекно прашан за предлозите за поместување на надворешната граница на Унијата од Грција кон север, Штајнмајер рече дека неговите колеги од ЕУ едно говорат на состаноци, додека во интервјуа зборуваат за некакво затворање на границите, што според него, тешко може ќе се случи.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha