Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

Совет за етика во медиумите: Aпел за урамнотежено и коректно известување

Советот нагласува дека повеќе од кога и да е, постои потреба од урамнотежено и коректно известување со цел на јавноста да и се овозможи да го разбере и да учествува во политичкиот процес.

Советот за етика во медиумите апелира за целосна професионална одговорност во новинарството, промовирање партиципаторен политички процес и континуиран пристап на јавноста до релевантни и веродостојни информации во врска со почетокот на изборната кампања во Република Македонија.

Советот нагласува дека повеќе од кога и да е, постои потреба од урамнотежено и коректно известување со цел на јавноста да и се овозможи да го разбере и да учествува во политичкиот процес. Медиумите не треба да дозволат да бидат манипулирани од политичарите и другите актери во изборниот политички процес, бидејќи тоа значи директна штета врз јавноста и граѓаните на Република Македонија, се вели во соопштението на Советот за етика во медиумите.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us