Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

Се прегласува на едно избирачко место во Теарце

На избирачкото место 2011 во Теарце денеска се повторува гласањето за предвремените парламентарни избори 2016. Избирачкото место 2011 во основното училиште „Кирил Пејчиновиќ“ беше отворено во 7 часот, а гласањето треба да заврши во 19:00 часот.

Во Избирачкиот список на ова гласачко место се запишани вкупно 714 гласачи.

Државната изборна комисија (ДИК) донесе одлука да се повтори гласањето на ова избирачко место врз основа на симулацијата со која се покажа дека прегласувањето може да влијае на бројот на освоени мандати, и врз основа на одлуката на Управниот суд да ја прифати тужбата на Коалицијата предводена од СДСМ и да донесе решение за поништување на гласањето на ова избирачко место.

На 11 декември на гласање излегле 404 од кои 91 гласале за ВМРО­ДПМНЕ, 87 за СДСМ, 65 за Беса, 64 за ДПА, 53 за ДУИ, 25 за Алијансата на Албанците и по еден за ВМРО за Македонија и за Коалицијата за промени и правда ­ Трет блок.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us