Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

Савески: Левица е против зголемувањето на старосната граница за одење во пензија

Носителот на кандидатската листа за пратеници од партијата левица во ИЕ5 Здравко Савески вчера јавно изјави дека тој и нивната партија се против зголемувањето на старосната граница за одење во пензија.

zdravko-saveski

Според Савески донесувањето на таква одлука ќе биде на штета на системот и врз грбот на работниците. Посочи дека е потребно да се зголеми придонесот за пензиско и инвалидско осигурување и мерки за домаќинско работење во фондот за ПИОМ, а не решавање на проблемите врз грбот на работниците.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us