Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

Ристовска: Процесов мора да резултира со подобрување на демократијата

Специјалната обвинителка во дебата на Форумот на граѓанското општество, на тема „Враќање на демократијата, Европа и социјалната правда“, порача дека судството треба да е куче-чувар на владеењето на другите две власти, за да нема злоупотреба на извршната и законодавната власт.

lence ristovska

„Ние се бориме против неказнивоста, против корупцијата. Целиот овој процес на крајот мора да резултира со подобрување на демократијата. Конкретните резултати од нашата работа зависат од многу фактори. Почнавме од една позиција. Тешко е. Треба заедно, како општество да ја промениме ситуацијата со неказнивоста и корупцијата“, изјави Ристовска.

Ристовска изјави дека СЈО го кажува тоа што другите се плашат, како и дека луѓето имаат потреба од правда и чувство дека во оваа држава сите се еднакви пред законот.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us