Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

Разрешени техничките министри Спасовски, Ременски, Николовски, Кирацовски

По објавувањето на конечните резултати од изборите автоматски им завршува мандатот на министрите и на дополнителните заменици-министри во неколку министерства.

Штом ДИК официјално ќе ги објави конечните резултати, им завршува мандадот на дополнителните заменици-министри, Оливер Андонов во МВР, Диме Спасов во МТСП, Љупчо Николовски во Министерство за земјоделство и Александар Кирацовски во Министерство за администрација и информатичко општество.

Ова е предвидено со Договорот од 20 јули и меѓу другото значи дека штом ДИК ќе излезе со официјалните резултати, Оливер Спасовски и Фросина Ташевска-Ременски повеќе нема да бидат министри.

Функцијата министри до формирањето на новата влада, по заминувањето на Спасовски и на Ременски, треба да ја преземат актуелните заменици-министри во МВР и во министерството за труд и социјална политика, Агим Нухиу и Ибрахим Ибрахим.

Престанува и мандатот, а во моментов е разрешена и уредничката на МРТВ Санта Аргирова која беше поставена согласно Пржинскиот договор како кадар на СДСМ.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us