Путин го честиташе 8 март со стихови на Баљмонт

Владимир Путин им го честиташе 8 март на сите жени со стиховите на Констатин Балмонт.

Вие ги пополнувате се со својата убавина и животна енергија, не греете со нежност и великодушност, создавате атмосфера на топлина, гостопримливост, хармонија. Поради грижата за децата и внуците вие немаме момент одмор за вас.

Ние често се прашуваме како во тоа успевате? Но, главно е дека ние вас ве сакаме и цениме“, изјави Путин, а пренесоа руските медиуми.

Претседателот на Русија нагласи дека не е чудно што мажите со векови жените им посветуваа музика и песни, потсетувајќи на стиховите за жените од поетот Константин Балмонт.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha