Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

ПРИГОВОРИТЕ НА МАСА: Изборната комисија почна да ги прифаќа и отфрла забелешките од партиите

Со купчиња листови на кои се наоѓаат податоци за поднесените приговори од политичките партии, членовите на Државната изборна комисија ја почнаа седницата на која треба да одлучат по забелешките за евентуалните неправилности во изборниот процес. Седницата е отворена за јавноста, па во салата каде што заседава ДИК се присутни голем број медиуми.

Расправијата почна во релаксирана атмосфера, без никакви тензии меѓу членовите на Комисијата. Набргу, откако почнаа со работа, беше означена и десетминутна пауза, за да се повика претставникот на БЕСА во просториите, кој треба да се изнесува по доставените приговори. Членовите на ДИК со гласање и куси дебати им пристапија на приговорите, при што ги читаат во детали нивните содржини.

Вчеравечер пред седиштето на ДИК се собраа мала група симпатизери на владејачката партија кои дојдоа по повик упатен преку социјалните мрежи. Целта на нивниот собир, како што рекоа, е да се спречи Комисијата да ѝ ја украде легитимната победа на ВМРО-ДПМНЕ на изборите

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us