Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

Повторно одложено судењето на Савески и на Куновски од Левица

Поради болест на Владимир Куновски, кој заедно со Здравко Савески се обвинети за демолирање на народната канцеларија на претседателот на државата, Ѓорге Иванов, денеска повторно беше одложено рочиштето од судењето на двајцата членови на Левица.


Судењето е презакажано за 18 јануари следната година. Инаку, Савески и Куновски се товарат дека на 13 април учествувале во демолирањето на народната канцеларија, за време на протестите против одлуката на претседателот Иванов да аболира 56 лица – политичари и нивни соработници. Јавното правобранителство штетата ја процени на 522.000 денари, односно околу 8.500 евра.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us