Папата Францис го налути Доналд Трамп share од НОВА | објавено на: 19-02-2016 11:01:54 Папата Францис се вклучи во американската претседателска кампања со изјавата дека Доналд Трамп “не е христијанин” бидејќи сака да изгради ѕид на американската граница со Мексико. Овие зборови, се разбира, го налутија републиканскиот кандидат Трамп. “Лице кое сака да гради ѕидови а не мостови не е христијанин”, рече Папата. Одговорот стаса веднаш: “Срамно е за религиозен лидер да ја доведува во прашање верата на едно лице”, преку соопштение се јави Трамп. Да потсетиме дека Трамп во јуни најави дека ќе изгради ѕид на границата со Мексико, таму каде што сега се наоѓа жичана ограда. Се разбира ако стане претседател на САД. Оваа полемика предизвика милиони реакции, пред се на социјалните мрежи, помеѓу ултра конзервативните и прогресивните католици.

PAPA

Папата Францис се вклучи во американската претседателска кампања со изјавата дека Доналд Трамп “не е христијанин” бидејќи сака да изгради ѕид на американската граница со Мексико. Овие зборови, се разбира, го налутија републиканскиот кандидат Трамп.

“Лице кое сака да гради ѕидови а не мостови не е христијанин”, рече Папата.

Одговорот стаса веднаш:

“Срамно е за религиозен лидер да ја доведува во прашање верата на едно лице”, преку соопштение се јави Трамп.

Да потсетиме дека Трамп во јуни најави дека ќе изгради ѕид на границата со Мексико, таму каде што сега се наоѓа жичана ограда. Се разбира ако стане претседател на САД.

Оваа полемика предизвика милиони реакции, пред се на социјалните мрежи, помеѓу ултра конзервативните и прогресивните католици.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha