Обвинетите во „Монструм“ негираат вина, адвокатите тврдат дека нема докази против нив

монструм

Обвинетите во случајот „Монструм“ на денешната јавна седница во Врховниот суд повторно ги отфрлија обвинувањата и негираат вина. Тие се обвинети на доживотен затвор за загрозување на животот и телото на граѓаните на Република и Македонија и тероризам. Нивните адвокати пред судот рекоа дека не постојат докази дека обвинетите го сториле кривичното дело и дека пресудата на второстепениот суд е пристрасна.

На денешната јавна седница по жалбите на обвинетите за пресудата, нивните адвокати рекоа дека имаат забелешки во однос на изјавите на заштитениот сведок. Според адвокатот Насер Руафи, тие се контрадикторни.

Исто така, тој рече дека според вештото лице од судска медицина времето на смртта на жртвите не можело да се утврди точно.

Тој рече дека сведоците што дале исказ пред судот не ги препознале обвинетите.

Според пресудата, обвинетите добро го испланирале максарот откако нашле начин за бегство. Целта на обвинетите биле да убијат Македонци, христијани.

Адвокатот Ѓорги Настевски рече дека кога била донесена пресудата очигледно е дека немало непосредни докази.

You may also like...

Sorry - Comments are closed