НАЈМАСОВНО ДОСЕГА: Денеска протести за одбрана на Македонија во 21 град

PROTESTI

Пораките на собирот остануваат исти, а тоа се не за двојазичноста и одбрана на унитарноста на државата. Од партиите се бара да ја отфрлат платформата која е

Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ денеска организира најмасовни протести во дури 21 град во Македонија. Собири попладневно освен во Скопје се планирани и во Прилеп, Куманово, Штип, Кичево, Битола, Струмица, Охрид, Велес, Кочани, Кавадарци, Неготино, Свети Николе, Делчево, Гевгелија, Крива Паланка, Ресен, Радовиш, Пробиштип, Берово, Валандово.

Пораките на собирот остануваат исти, а тоа се не за двојазичноста и одбрана на унитарноста на државата. Од партиите се бара да ја отфрлат платформата што е донесена во друга држава под покровителство на странски премиер.

Ги повикуваме сите граѓани што си ја сакаат државата денеска во 17 часот да излезат пред Влада на Р. Македонија за да го искажат својот револт против албанската платформа, воведување двојазичност, промена на химната, знамето и грбот на Македонија – велат организаторите на Собирот.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha