Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

МФ: Јавниот долг намален за 1,4 процентни поени

Македонија денеска отплати кредит од 130 милиони евра кон финансиските институции Сити банк и Дојче банк, со што јавниот и државниот долг се намалени за 1,4 процентни поени, соопшти Министерството за финансии.

Кредитот, од овие банки, како што наведуваат од министерството бил земен пред пет години, а гарантиран од Светска банка.

Средствата за оваа исплата се обезбедени од еврообврзницата што беше издадена во јули годинава.

Архивска фотогрфија- Министерство за финансии

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us