Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

Мост ги повика граѓаните да се пријават за набљудување на изборите

Вкупно 3 300 набљудувачи на цела територија ќе ангажира Граѓанската асоцијација МОСТ за следење на изборниот процес.

Токму за таа цел, денеска од МОСТ упатија повик до сите граѓани, да се пријават во 18те регионални канцеларии кои ќе бидат отворени од 10 до 18 часот, низ целата држава.

За пријавените граѓани ќе биде организирана специјална обука, а истите потоа ќе бидат распоредени на гласачките места како набљудувачи.

Набљудувач во мисијата на Граѓанската асоцијација МОСТ може да биде секој граѓанин со право на глас, кој е подготвен непартиски, непристрасно и објективно да го набљудува процесот и да известува за наодите додека предност имаат ние кои во веќе биле ангажирани како набљудувачи на МОСТ на претходните изборни процеси.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us