Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

ЛП И ВЕЛИЧКОВСКИ ВО ШТИПСКИ СТАР КОНАК

„Настапуваме самостојно за да бидеме гаранти дека во новата влада нема да има лица оштетени со криминал, за цивилна контрола врз службите, со гласовите на оние кои нема да гласаат за продолжување на кризата и мандатот на пржинската четворка“

shtip-star-konak

Во прилог ви се доставува информацијата од средбата со граѓаните што ја оствари претседателот на Либералната партија, Ивон Величковски во штипската населба Стар Конак, на која присуствуваа и кандидатите за пратеници Данчо Марковски, носител на листата на Либералната партија и Пане Кукушев, втор на листата.

Битно за штипскиот бизнис: Знаеме дека цената на струјата е значаен инпут за финалната цена на производот. Либералната партија гарантира дека во 6 месеци Влада во која учествува Либералната партија, либерализацијата на цената на струјата ќе биде комплетирана. Што тоа значи? Најмалку 35% поевтина струја за производните објекти. Купување на слободниот пазар. Односно, си купувате од провајдер за поевтина цена, согласно договорот што ќе го направите, за да може вашиот производ да биде со пониска влезна цена и, со тоа, да биде поконкурентен и на домашниот и на странскиот пазар. Тоа за штипскиот текстил ќе значи особено. Тоа се начини како може да помогнете на пазарна основа. Се друго е лага.

Причина за самостоен настап ни е потребата и можноста да ги извадиме гласачите кои знаат дека има потреба да се надмине кризата, и кои знаат дека гласањето за било кој од пржинската четворка всушност значи гласање за продолжување на мандатот на оние што ја создадоа кризата. И во исто време, да бидат сигурни дека во новата влада Либералната партија ќе биде гарантот на следното:
– Продолжување на мандатот на СЈО;
– Во составот на таа влада да нема лица оштетени со криминал или вршеле криминални дејности;
– Јасно ни е дека прислушкувањето не е проблем создаден од странски служби, туку од домашните служби. Тоа не смее да се повтори и тоа натаму мора да биде спречено, и цивилната контрола врз службите да биде воспоставена од задолжените органи.

Либералната партија не сака влада која ќе определува колку ќе биде минималната плата, туку Влада што ќе гарантира дека минималната плата договорена меѓу работодавците и синдикатите ќе биде испочитувана и исплатена. И во спротивно, државата, а не Либералната партија, ќе презема мерки. А доколку се исполнува законот, фирмите ќе бидат оставени да работат онака како што сакаат, за да создаваат профит.

Некои велат „Нема правда, нема мир“. Тоа е точно, но „нема пари – нема правда“, а „нема правда – нема мир“. Наравоучение: „Нема пари – нема мир“.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us