Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

Колиција за промени и правда најави голема поддршка за изборите

На митингот на Коалицијата за Промени и правда, во Радовиш, Павле Трајанов, лидер на Демократскиот сојуз, ги повка Радовишани,да излезат и дагласат за кандидатите на Коалицијата, да гладст ат за Слободан Богоески,еден одвтемелувачите на самостојна Македонија.

Нека прават политички инжинеринг и СДСМ и ВМРО ДПМНЕ,сонаместеми анкети. Оваа коалиција е со народот и многу добро знаеме дека нарадотне поддржува во нашата цврста определба да го срушиме режимот и да обезбедиместабилност, сплотеност и единство, како услови за младите да останат воМакедонија.

Со економската програма предвидуваме 800 милиони евра заразвој и 2% од Буџетот за младите.

Имаме стратегија за изедначување на условите за бизнис надомашните и странски компании, отворање на 30.000 мали фирми во кои ќе севработат над 100.000 млади квалификувани кадри. Само со отворање на нови фирмии фабрики, ќе се полнат фондовите и ќе има услови за најниската пензија да изнесува200 евра.

Имаме најсероозен проект за борба против криминалот,исогурни сме дека криминалците од власта ќе одговараат ќе се конфискувакриминално стекнатиот имот и ќе се врати на граѓаните. Над 6 милијарди евра ќеги вратиме на граѓ аните,рече Трајанов.

2

Укинување на екстерното тестирање, укинување нарадиодифузната такса,100 денара судска такса за остварување на право пред суд, намалувањена паричните канџни за дветретини ,се дел од конкретните мерки за кои требасамо волја и знаење,но не и пари.

Слободан Богоески вети дека крималците каде и да бегаат ќеги вратиме назад, поентирајќи дека не се плаши и дека режимот ќе падне.

Овој режим се потпира на поданици и манипулативни медиуми,ание на народот,затоа сме силни и чекориме напред. Колку сакате делете народнипари, народот ќе ве казни и сите вие ќе завршите во Бизнис центарот во Идризовошто го најави Трајанов, нгласи Богоески.

На митингот зборуве и Столе Спасов и Драгана Букилица.

Ние сме сигурни дека ќе имаме доволен број пратеници, безкои нема да можат да се носат круцијалните одлуки, битни за државата и граѓаните,рече Павле Трајанов.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us