Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

Зголемена готовност на силите за безбедност во Европа

Силите за безбедност во Европа се во зголемена готовност пред Божик по нападот во Берлин.

Во Франција, Велика Британија и Германија полицијата го засили присуството околу туристичките објекти во големите градови и густо населени реони.

Зголемена готовност на силите за безбедност во Европа

Во Франција властите соопштија дека ќе бидат распоредени 91 илјада полицајци и војници. Дополнително се засилени мерките за безбедност во реонот на црквите.

Во Германија федералната полиција ги засили патролите на аеродромите, железничките станици. Се проверуваат и по случаен принцип луѓе во пограничните региони на Германија.

Во Британија полицијата засили присуство на голем број објекти што се популарни кај туристите меѓу кои и Бакингемската палата. Вооружени полицајци ќе патролираат и во трговски центри и божиќни пазари како и пред цркви.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us