Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

За Тачи ЕУ и НАТО се приоритет за Македонија

Претседателот на Демократската партија на Албанците и носител на листата за пратеници во Шестата изборна единица Мендух Тачи на митинг во селото Слатино, општина Теарце, ги повика присутните да ја поддржат ДПА на претстојните избори.

Тој истакна дека НАТО и Европската унија се насоката по која треба да се движат и ја обвини ДУИ дека 13 години е на власт, а ништо не направила за Албанците.

– Со такви политичари веќе долго време не сме на вистински  пат и нема да бидеме ако уште останат да бидат во власта. Се знае која е нашата насока – НАТО и Европската унија. Нема алтернатива за евроатлантската интеграција. Тоа е вистинскиот пат и мора да продолжиме да одиме само во таа насока, рече Тачи.

timthumb-5

Кандидатот за пратеник Имер Алиу посочи дека имаат платформа која нуди излез од кризата.

– ДПА секогаш победувала во Слатино и пошироко и сигурен сум дека така ќе биде и сега. Направиме голема работа досега, но има уште време да се оди од куќа до куќа за да се убедат Албанците дека треба да гласаат против ДУИ и да се поддржи ДПА. Со нашата платформа треба да се најде излез од оваа криза во која не држи ДУИ веќе 13 години, рече Алиу.

Пред присутните на митингот во Слатино зборуваше и партискиот потпретседател Бардуљ Даути, кој оцени дека на неколку денови пред изборите јасно е дека Албанците ќе ги казнат ДУИ.

– Нашата платформа е веќе добро прифатена кај Албанците и сите знаат добро за што ќе гласаат. Во две насоки е насочена нашата платформа – екомомска и политичка. Ќе работиме да има правилна прераспределба на буџетот. Сакаме да има политичка и фискална амнестија. Да се ослободат луѓето од високите казни кои го полнат буџетот. На крајот од годината да имаат поврат од данокот на додадена вредност, рече Даути.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us