Заев: До среда нова влада

ZAEV

Лидерот на СДСМ Зоран Заев денеска во обвинителството за организиран криминал и корупција бил повикан да даде исказ во врска со кривичната пријава која СДСМ ја поднесе против четворица функционери од ВМРО-ДПМНЕ кои истовремено биле министри во техничката влада и пратеници.

Заев по исказот рече дека очекува до среда навечер ќе биде изгласана новата влада и дека прво на дневен ред ќе биде укинување на екстерното тестирање.

Идниот премиер потенцираше дека се подготвени околу 30 закони од повеќе области кои ќе бидат приоритет на новата влада, а во насока на подобрување на животот на граѓаните и владеењето на правото. Неговиот правен тим ги подготвува барањата за проверка на министрите во новата влада, осносно дали против нив се води истрага во Специјалното јавно обвинителство.

You may also like...

Sorry - Comments are closed