Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

Заев во Пехчево: Трошоците нема да ги јадат пензиите

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев денеска се обрати пред многубројните граѓани на Пехчево и пред нив се обврза дека ќе ја врати среќата и животот во Македонија!
Тој им се обрати на пензионерите и рече дека ги чекаат мирни денови, парите од пензиите ќе им останат. Платите ќе се зголемуваат, ќе има повеќе пари во семејствата, повеќе нема да одвојуваат од пензиите за сметки, храна и други потреби во домаќинствата.

„Секаде низ Македонија пензионерите бараат од мене работа да има за младите. Најголема болка им е што внуците и децата им се без работа и примања. Ви ветувам ќе ги вработиме младите да не ви ја трошат пензијата, ќе има просечна плата до 30.000 денари до крајот на мандатот. Одиме со чесен концепт, ќе создадеме Совет за јавна потрошувачка, во кој доминантно ќе одлучуваат пензионери. На секои 6 месеци ќе има пресек на малопродажните цени. Ако се покачиле за 20%, пензиите ќе се покачат за 20%. Ако се покачиле за 5%, за 5% ќе има покачување. Цените се зголемуваа за 20%, 30%, а Груевски ги лажеше пензионерите дека 5% ги зголемил пензиите. Тоа се нашите родители, цел век плаќале даноци во оваа држава, ќе им овозможиме мирни пензионерски денови” рече претседателот на СДСМ, Зоран Заев.
Тој ја побара поддршката од граѓаните За Живот во Македонија!

Заев од Берово: За десет дена ставаме крај на десетгодишниот режим!

Имам огромна чест од овде, од Малешевијата, да објавам – подготви се Македонијо повторно слободно да дишеш! За десет дена ставаме крај на десетгодишниот режим. Гарантирам просечна плата од 30.000 денари, минимална плата од 16.000 денари, за сите. На секој од вас ќе враќаме по 15 отсто од платениот ДДВ, рече Заев вечерва во Берово.

– Груевски во последните три-четири години потроши 1 милијарда евра на споменици, на музеи, на жални врби и на што ли уште не. И јас ќе потрошам 1 милијарда евра – но за отварање на нови работни места, најмногу за младите, оти тие се нашата иднина. Ќе им помогнеме на државните фирми со директни пари.

– Ќе обезбедиме 20 отсто повисоки субвенции за земјоделците. Овој план го плаши нашиот политички противник. Ред е и Никола Груевски и неговата фамилија да вратат се што зеле. Ќе има конфискација, добро знае Груевски, ќе има – се што украде, се има да врати! Груевски се однесува како да пиел малешевска сливова ракија и тоа без мезе.Мамурни се сите и не се свесни дека на 11 декември ќе ги отрезниме сите! Почитувани беровци, една поговорка вели дека пред секоја важна одлука секој човек да изброи до три – на 11 декември, избројте до 3 и гласајте за број 4.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us