Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

Задолжителна едукација на општинските изборни комисии пред изборите

Работилници денеска ќе се одржат во Скопје, Штип, Прилеп, Битола. Утре тимовите на ДИК ќе бидат во Струмица, Богданци, Охрид, Тетово и Гостивар, а во четврток едукацијата на општинските изборни комисии ќе се одржи во Куманово.

Тимови на Државната изборна комисија денеска, утре и во четврток ќе ја одржат последната серија работилници за задолжителна едукација на општинските изборни комисии пред Предвремените парламентарни избори 2016 година закажани за 11-ти декември.

Работилници денеска ќе се одржат во Скопје, Штип, Прилеп, Битола. Утре тимовите на ДИК ќе бидат во Струмица, Богданци, Охрид, Тетово и Гостивар, а во четврток едукацијата на општинските изборни комисии ќе се одржи во Куманово.

На работилниците ќе биде презентиран и едукативниот видео прирачник, кој Државната изборна комисија го изготви со помош на Мисијата на ОБСЕ.

На работилниците ќе можат да присуствуваат и акредитираните набљудувачи, како и претставници на медиумите.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us