ДУИ ги претстави приоритетните проекти за развој на Боговиње

дуи

Демократската унија за интеграција вечерва во село Камјан во општина Боговиње, ја претстави изборната програма за претстојните локални избори.

На митингот со минута молчење беше оддадена почит на починатитот поранешен градоначалник на оваа општина, Хазби Идризи.

Вицепремиерот задолжен за Охридскиот договор, Хазби Лика пред граѓаните рече дека победата на ДУИ на овие локални избори ќе биде охрабрувачка за решавање на проблемите што ги засегат Албанците и за посигурна идинина.

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети изрази уверување дека тимот на партијата во оваа општина ќе оди по патот на поранешниот градоначалник на оваа општина, Хазби Идризи, кој го нарече архитект на општината.

Кандидатот за градоначалник Берзах Бејтулаху и носителот на листа за советници Фатмир Исени, пред жителите на Боговиње ги претставија своите конкретни проекти за 16-те населени места на оваа општина, почнувајќи од инвестиции во патна инфраструктура, снабдување со вода за пиење, реконструкција на училишта, отварање на градинки и спортски сали…, каде како приоритетен е издвоен проектот за канализација што ќе опфати осум села од општината.

You may also like...

Sorry - Comments are closed