Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

Дијаспората без пратеник

Ова се конечните резултати од гласањето во дијаспората што ги објави ДИК од 100 отсто пребројани гласови – ВМРО-ДПМНЕ освоила 3.246 гласа, СДСМ 1.605, ДУИ 875 и ВМРО за Македонија 84 гласа.

Иако за гласање беа пријавени повеќе од 20.000 гласачи од дијаспората, на гласање излегле само 5.980 или 40,17 отсто што е недоволно за избор на пратеник.

Дијаспората за прв пат на овие избори важеше за една изборна единица за разлика од претходно кога оттаму се избираа тројца пратеници.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us