Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

ДИК денеска најави заклучување на избирачкиот список

Државната изборна комисија денеска закажа седница на која треба да го заклучи избирачкиот список и да го усвои изгледот на избирачкото ливче.

Покрај овие точки, според дневниот ред, на седницата на ДИК ќе се одлучува и за тоа како ќе гласаат лицата кои се во куќен притвор и лицата кои се членови на избирачките одбори што го спроведуваат гласањето во дипломатско-конзуларните претставништва, односно во конзуларните канцеларии.

dik, дик, државна изборна комисија

Исто така, ДИК на денешната седница треба да донесе заклучок за начинот на постапување на полицијата за време на спроведувањето на изборите.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us