Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

ДИК: ВМРО-ДПМНЕ потрошила 43 милиони денари, СДСМ 19 милиони денари

До Државната изборна комисија (ДИК) во законскиот рок до полноќ, финансиски извештаи за приходите и расходите од 21 до 30 ноември десетиот ден од изборната кампања доставиле сите коалиции и партии учесници на изборите на 11 декември.

До Комисијата извештаи за потрошените средства во првите 10 дена од кампањата доставиле ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „За подобра Македонија“, СДСМ и коалицијата, ДУИ,  ДПА, Демократската бошњачка партија, Коалицијата за промени и правда – Трет блок, Коалиција Алијанса за Албанците, Либералната партија на Македонија, Коалиција ВМРО за Македонија, БЕСА и Левица.

ДИК: ВМРО-ДПМНЕ потрошила 43 милиони денари, СДСМ 19 милиони денари

Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ пријавила расходи од 43 милиони 961 илјада и 384 денари.

Според финансискиот извештај на здружената опозиција предводена од СДСМ, расходите од 10 до 30 ноември изнесувале 19 милиони 683 илјади и 894 денари.

ДУИ како расходи пријавила пет милиони и 336 илјади и 095 денари.

ДПА пријавила вкупно расходи од 433 илјади и 840 денари.

Коалицијата за правда и промени – Трет Блок вкупни расходи од еден милион и 559 илјади и 635 денари.

Коалицијата Алијанса за Албанците како расходи пријавила 893.519.

Либералната партија, пак, потрошила 477 илјади и 811 денари.

Коалицијата „ВМРО за Македонија“ како расходи пријавила две милиони 848 илјади и 970 илјади.

Партијата за демократски просперитет има потрошено 262 илјади и 761 денар.

БЕСА во финансискиот извештај пријавила четири милиони 725 илјади и 217 денари.

Левица пријавила расход од 81 илјади и 354 денари.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us