Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

ДИК: Апликацијата за проверка на граѓаните во Избирачкиот список е функционална

„Апликацијата за проверка на податоците во Избирачкиот список за граѓаните кои ќе гласаат во избирачките места на територијата на Република Македонија веќе е функционална и достапна“, соопшти ДИК.
Од ДИК најавуваат дека во текот на денешниот ден ќе биде достапна и апликацијата за проверка на податоците во Избирачкиот список за лицата кои ќе гласаат во дипломатско-конзуларните претставништва и конзуларните канцеларии во странство.


Државната изборна комисија информира дека во текот на денот имале одредени технички проблеми со апликацијата за проверка на граѓаните во Избирачкиот список
„Техничките проблеми немаат никакви последици ниту влијание врз Избирачкиот список, организацијата, како и врз спроведувањето на претстојното гласање за избор на пратеници во Собранието на Република Македонија“, стои во соопштението од ДИК.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us