Денеска амбасадорот на Франција, Кристиан Тимоние и градоначаникот на општина Шуто Оризари, Курто Дудуш имаa работен доручек

KUCO

Денеска со амбасадорот на Франција, г-дин Кристиан Тимоние и неговите соработници имавме работен доручек во општина Шуто Оризари.

Разговаравме за приоритетите на новото раководство на општината во делот на образование, животна средина и воопшто за потребата од реализација на активности кои ќе ја унапредат состојбата на Ромската заедницата од општината.

Г-дин Тимоние ја потенцираше отвореноста на амбасадата да биде дел процесите и во него видовме подржувач и пријател на нашата општина и на Ромската заедница.

You may also like...

Sorry - Comments are closed