Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

Груби: УЧК е во Владата, во Собранието, албанскиот и сега е официјален јазик

timthumb-8

Артан Груби во „Топ тема“ на Телма кажа дека УЧК ја водела и се уште е во Владата на РМ. УЧК го води Собранието, УЧК ги води општините во Македонија, кажа Груби.

Тој потврди дека огромно мнозинство од ветераните на УЧК во изминативе години се вработени во државната администрација, но и дека ги има и во администрацијата, земаат плата и седат дома.

Ситуирани се огомното мнозинство членови на УЧК, ги вработи Владата на ДУИ. Луѓето на УЧК ја водат Република Македонија, Али Ахмети е лидер на ДУИ, основач на УЧК во Македонија, Косово и Прешево.

Со Уставот абанскиот јазик е еднаков секаде, Уставот се однесува на цела територија, албанскиот јазик е официјален јазик во Македонија, рече Груби.

Скопје е двојазично, албанскиот јазик секаде се зборува, Бутел ќе биде следна општина која ќе биде менаџирана од градоначлник Албанец, врз основа на политиките на ДУИ и демографските околности, рече Груби.

Тој кажа дека ДУИ бара одговорност за тие што прислушувале, но и дека Скопје 2014 е непродуктивно.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us