Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

Величковски: Нема коалицирање со партиите од власта по изборите

Концентрациона влада по изборите е вовед во нова нестабилност, ќе падне на првиот недоговорен тендер. Се бориме за централно-лева влада, а одиме самостојно за никој да не ни „подарува“ нешто, туку да ги застапуваме своите политики и гласачи“, изјави синоќа во Струмица, Ивон Величковски од ЛП.

Една од основните политики, пристапи, интереси на Либералната партија е да се промени власта. Затоа што злоупотребата на институциите покажува дека власта се амбицирала да ги преземе институциите, тие да бидат партиски и да бидат посилен систем од државниот. Но, доаѓаме и до вториот дел – како тоа да го спречиме натаму да се случува. Според нас, победувајќи ги партиите на власта и гарантирајќи дека со нив нема коалицирање после изборите – рече претседателот на Либералната партија, Ивон Величковски, на средбата со струмичани синоќа, на која се обратија и кандидатот за пратеник од Струмица во ИЕ4, Никола Бошнаков и Душан Королија од Општинската организација на ЛП во Струмица.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us