Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

Величковски на конференција на началниците на трансформација на НАТО

Началникот на Генералштабот на АРМ генерал потполковник Методија Величковски од денеска до 15 декември ќе учествува на НАТО конференцијата на началниците на трансформација.

Конференцијата, соопшти Министерството за одбрана, се одржува еднаш годишно во седиштето на Врховната команда на НАТО сојузничките сили за трансформација во Норфолк, Вирџинија.

На конференцијата ќе учествуваат претставници од 28-те земји – членки на НАТО и 23 партнерски нации, како и претставници од други институции поврзани со одбраната, а тема на разговори се трансформацијата на армиите и идентификувањето на натамошните области за меѓусебна соработка.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us