Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

Бошковски: Во Македонија е комплетно напуштена идеологијата на ВМРО

По 25 години самостојна Македонија можеме да констатираме дека во Македонија е комплетно напуштена идеологијата на ВМРО откако со Љубчо Георгиевски ние кажавме за каква Македонија се бориме. За овие 10 години во Македонија е инсталирана југоМакедонија од страна на оние кои себеси се нарекуваат вмровци. Во овие десет години Македонија почна да се гради со стар материјал, поточно удбаши и нивните наследници. Од таков материјал не може да се гради Република Македонија“, изјави Љубе Бошкоски од Коалицијата за ВМРО од Велес.

Бошковски: Во Македонија е комплетно напуштена идеологијата на ВМРО

Бошкоски додаде дека учеството на оваа коалиција на предвремените парламентарни избори на 11 декември е со намера да им се врати ВМРО на вмровците.

Бошкоски истакна дека пратеничката листа ја предводи чесен човек и патриот кој во 2001 година бил подготвен да го даде животот за Македонија, па затоа граѓаните треба да му дадат поддршка на Стојанче Ангелов за да ги одбрани интересите на бранителите во македонскиот парламент како и сите интереси на граѓаните од третата изборна единица.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us