Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

„БЕСА“: В недела ќе го симнеме злото

 

В недела ке гласаме за да го симнеме злото, или ке ја продолжиме несреќата. Ова беше една од многуте пораки кои се испратија на вечерашниот митинг на коалицијата преродба со БЕСА кој се одржа во Чаир. Пред нивните симпатизери, подпредседателот на БЕСА, Зекирија Ибрахими, рече дека в недела е денот на големата победа.

Лидерот на Движењето Беса, Биљал Касами изјави дека редефинирање на државата не значи и федерализација или кантонизација.  Кантонизација и федерализација е територијално регулирање, кое не ги решава националните проблеми на Албанците во Македонија. За нас како „Преродба со Беса“ е важно еден Албанец да ги има истите права како во Тетово, каде мнозинството се Албанци, така и во Велес, Гевгелија и во другите градови, изјави Касами.

Апсолутниот победник на овие избори ќе биде албанскиот народ, кој може да избира меѓу светла иднина и минато полно со презир, кој ќе одлучи дали ќе остане заложник на партиите предводени од криминализирани елити или ќе ги казни, вели Билал Касами кој е и носител на партиската листа во Шестата изборна единица.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us