Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

Ахмети во Дебар порача: Приоритет на ДУИ се евроинтеграцијата и судските реформи

Демократската унија за интеграција е најорганизираната и најсерозната партија којашто ќе ја добие максималната поддршка на албанскиот електорат, но и помалите етнички заедници за решавање на значајни прашања, порача Али Ахмети од митингот во Дебар.

Наша цел е стабилноста и сигурноста на земјата и релаксираните меѓуетнички односи, посебно меѓу Албанците и Македонците кои се најодговорни етнички заедници од што зависи наредокот на земјата. Главни приоритети се евроатланската интеграција и правосудните реформи кои ги бара Европа. ДУИ е најсериозна партија која ги решавала и ќе ги решава проблемите не само на Албанците, туку и на помалите етнички заедници“, изјави партискиот лидер кој е и носител на листа во шестата изборна единица.

Според Ахмети, на 11 декември секој гласач ќе гласа за својата иднина и иднината на своите деца и за евоатланскиот пат на државата.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us