Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

Американскиот Сенат ги продолжи санкциите протв Иран за уште десет години

Американскиот Сенат одлучи на уште десет години да го продолжи законот, со кој на властите во САД им се овозможува да воведат санкции кон компаниите, кои соработуваат со Иран.

Сенаторите едногласно со 99 гласови „за“ го поддржаа предлог-законот за обновување на санкциите, откако Претставничкиот дом тоа го стори минатиот месец.

Членовите на Конгресот сметаат дека тој закон ќе и овозможи на американската Влада да го казни Иран, доколку Техеран не ги исполни условите од нуклеарната спогодба.

Белата куќа се уште го разгледува текстот на законот, но официјални претставници велат дека таа мерка не претставува кршење на нуклеарната спогодба со Иран, што беше услов, кој Обама го наведе за негово потпишување.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us