Send as Kolumns

Full Name (required)

Your Email (required)

Category (required)

Upload File (required: .txt, .doc, .docx)

Captcha (required)
captcha

Ад хок комисијата за медиуми поднесе две прекршочни пријави

Привремената Комисија за следење на медиумското претставување на денешната седница со три гласа „за“ донесе одлуки за поведување прекршочни постапки против телевизиите „Нова“ и „Алфа“, за прекршоци од членот 75 став 1 на Изборниот законик.

Со истите три гласа „против“ Комисијата отфрли предлози за поведување прекршочни постапки против телевизиите „Телма“ и „24 Вести“, за истиот член од законот со кој се бара  правично, балансирано и коректно известување во текот на предизборниот период.

Во текот на претходниот ден Комисијата донесе одлука за поведување прекршочна постапка и против телевизија „Сител“, а беше отфрлено барањето за постапка против телевизија „Алсат“, двете по член 75 став 1

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Video

Follow Us